walkintheparq-logo

Projecten

11 mei 2023, Joure

Gemeente Fryske Marren

In Joure in Park Heremastate is een mooie route geopend die in 2 lussen gelopen kan worden. Je begint hier vanaf het gemeente huis te lopen en na een aantal palen krijg je de mogelijkheid om een lange route of korte te volgen. Uiteindelijk zou je deze zelf in een 8 vorm kunnen lopen. 

Met behulp van wandelgroepjes wordt de route goed gebruikt en zal die onderhouden worden. 

De route is samen met Stichting Sociaal Goud opgezet voor de Gemeente Fryske Marren

11 mei 2023, Meppel

Noorderboog - Meppel

In Meppel rondom het terrein van Zorggroep Noorderboog staat  een mooie route die begint bij de voordeur van het pand met daarbij de keuze om een kleine variant naar het restaurant te gaan. De grote variant loopt nog om het hele gebouw heen en kom je weer bij de voordeur terecht. 

Goed om te kunnen variëren en voor elk wat wils. 

januari 2023 t/m december 2023

Kiem Sport subsidie

De Haagse Hogeschool (lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport en lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving), Hogeschool Leiden (lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg), de gemeente Westland, gemeente Den Haag, zorginstelling Pieter van Foreest (PvF), Walk in
the ParQ (WITP) en het Ouderenfonds willen inzetten op beweegstimulering in de buitenruimte nabij een zorginstelling voor ouderen. Vanuit de gemeentes, PvF en het Ouderenfonds komt de vraag hoe technologie ingezet kan worden om ouderen te motiveren meer, zelfstandiger en duurzaam te laten bewegen in de buitenruimte van een zorginstelling. Daarnaast ligt er de wens om meer mensen uit de buurt te betrekken bij deze buitenruimte. Het doel is om, samen met de betrokken partijen, de al aangelegde interactieve beweegroute WITP te evalueren. 

9 December 2022, Delft

reinier de graaf

In het Reinier de Graaf ziekenhuis is ook op de afdeling Geriatrische Revalidatie een Walk in the parQ route beschikbaar.  Met behulp van deze route kunnen de mensen die bijvoorbeeld herstellen na een nieuwe heup, beginnen met het doen van de eerste oefeningen. 

9 December 2022, Delft

pieter van foreest

In het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft Pieter van Foreest een revalidatie afdeling. Bewoners kunnen hier revalideren n.a.v. verschillende ingrepen en uiteindelijk weer terug naar 1 van de locaties van Pieter van Foreest. 

11 November 2022, Joure

Sint theresia

Binnen woonzorg centrum ‘Sint Theresia‘ in Joure zijn we gestart met een binnen route. Een binnenroute bestaande uit kartonnen palen die niet van echt te onderscheiden zijn. Zie ook de foto voor een impressie. 

Het doel is om de binnenroute uiteindelijk uit te breiden met ook een buiten route. Hiermee kan men het hele jaar door bewegen. 

Sint Theresia is een onderdeel van zorggroep Sint Maarten

8 November 2022 ‘s-Gravenzande

pieter van foreest - de kreek

Binnen de zorginstelling Pieter van Foreest is er op locatie de Kreek een mooie buiten route geopend in hun tuin. 

Meer verspreid over de het hele gebied, dan echt een route, gaf dit ook weer een mooie manier weer van het gebruiken van Walk in the parQ. Dit alles in een hele mooie tuin. 

Ook voor gebruikers van buitenaf is de route beschikbaar en vanuit een buurthuis waren ook al mensen aanwezig bij de opening. 

17 Mei 2022, Nuland

Sint jozefoord

De eerste buiten route aangeboden door het Ouderenfonds aan het Sint Jozefoord in Nuland. Onder het genot van een troubadour en schepijs werd de opening gezamenlijk gedaan door Walk in the parQ en het Ouderenfonds. 

Na de officiële opening was het tijd om de route te gaan gebruiken. In groepjes werd er gestart en werd bij elke paal een oefening gedaan. Uiteindelijk na het doen van 10 oefeningen kwamen de groepjes weer terug bij de hoofdingang waar men in het zonnetje mocht genieten van een welverdiende ijsco. 

ouderdom komt met bewegen

Scan de QR-code op de paal bij een route bij u in de buurt.

Heb plezier en beweeg!

walk in the parq

Contact

Meer van ons

walk in the parq

privacy policy

terms of service

Contact

06-46416774

info@walkintheparq.nl

contactformulier